5 vaner du bør undgå, hvis du har fint krøllet eller bølget hår

At have et fint krøllet eller bølget hår er en ekstra gave – men på en dårlig hårdag kan det godt føles modsat. Dog er der meget, du selv kan gøre, for at i morgen bliver en god hårdag.

I dette blogindlæg har Belinda, der er frisør med speciale i krøller, præsenteret fem ikke særlige hensigtsmæssige vaner, som mange med krøllet hår begår. Og så får du selvfølgeligt også tips til, hvordan du kan omgås disse.

 

De 5 ikke særlige hensigtsmæssige vaner, vi ofte ser – og hvordan du undgår dem

 

  1. Valg af produkter, der ikke vil det bedste for dine krøller

At anvende de forkerte produkter efterlader dit hår mindre naturligt, fordi dine krøller eller bølger kan komme til at virke mere tynget og triste at se på.           Derfor er det vigtigt, at du undgår produkter, som indeholder sulfater, alkohol, silikone og parabener, da netop disse ingredienser er hovedårsagen.

Løsning: Vælg produkter specielt formet til krøllet eller bølget hår. Disse produkter indeholder næringsrige stoffer, som hjælper dig til at dine krøller bliver mere definerede på en naturlig måde. Alle produkter fra Mixly er specielt udviklet og designet til FINT krøllet og bølget hår.

 

  1. Opnå det bedste resultat med dine styling produkter

Er du en af mange med krøllet eller bølget hår, som vender hovedet nedad, når du           styler dit hår? Så skal du være opmærksom på, at den største koncentrationen af produktet vil ende i krøllespidserne. Det vil give mening, hvis dine krøltegninger er svage i spidserne og mangler støtte. Hvis du ønsker mere støtte i toppen af din frisure, så er denne styling metode ikke særlig hensigtsmæssig at bruge.

Løsning: Undgå at vende hovedet nedad. Start i stedet med at løfte den øverste del af håret over ørerne og arbejd produktet ind hele vejen rundt fra øre til øre. Arbejd dig opad og derefter nedad, hvis du mangler mest støtte ved toppen af frisuren. Derved sørger du for at få fordelt dit produkt mest jævnt ud i dit hår. Vær særlig opmærksom på områder, der måske har brug for lidt ekstra kærlighed (produkt), og juster mængden efter behov.

 

  1. Du bruger Diffuser

Regelmæssig brug af føntørrer kan skade dine krøller eller bølger. I værste fald kan det føre til tørt hår, samt tab af naturlig krølledefinition i dit hår.

Løsning: Sørg for at anvende varmebeskyttende pleje til dine krøller eller bølger og være flittig med en god conditioner, samt øget brug af hårkur. Sæt altid diffuseren på lavt blus og kold/lav varme. Derved sørger du for at dine krøller skånsomt           tørres op og fremhæves.

  1. Undgår du at blive klippet

Er du en af dem, som undgår regelmæssige klipninger, af frygt for at miste længde eller ende med en uønsket frisure? Dette kan føre til spaltede spidser og manglende form i din frisure.

Løsning: Find en frisør, der specialiserer sig i krøllet hår og få regelmæssige klipninger for at bevare hårets trivsel. En god klipning kan hjælpe dig i hverdagen med at få et bedre resultat efter din morgenstyling.

Bor du i København, kan du eksempelvis besøge Belindas egen frisørsalon på Frederiksberg: Hildebrandt Copenhagen.

 

  1. Glemmer du at passe på håret til dagligt

Er du en af dem, som ikke er opmærksom på de forskellige belastninger, dit hår udsættes for i hverdagen? Her er 4 eksempler, der kan føre til knækkede hårstrå:

  1. Sætter du altid håret på samme måde? På den måde udsættes krøllerne for gentagende belastning samme sted.
  2. Bruger du tunge klemmer, som tynger dine krøller? Det udsætter krøllerne for belastning ved at være i spænd hele tiden.
  3. Bruger du stramtsiddende elastikker? Igen udsættes krøllerne for belastning ved at være i spænd samme sted igen og igen.
  4. Lader du tasker og tørklæder gnide sig mod håret? Krøllerne udsættes for gentagende belastning de samme steder.

 

Løsning: Ønsker du et sundere og længere hår, så bør du variere dine frisurer for at undgå konstant belastning på de samme områder af håret – det gælder også om natten. Vælg desuden lette hårnåle, da de er mere skånsomme mod dine krøller eller bølger. Har du længere hår, så flyt dit hår til siden, så du ikke belaster dit hår når du læner dig tilbage og rammer stoleryggen. Løft håret. når du tager tasken over skulderen eller ved brug af dit tørklæde.

Sådan passer du godt på dine krøller

Ved at undgå ovenstående seks almindelige fejl og komme ind i en god rutine, der passer dine krøllers unikke behov, kan du nyde smukke, sunde krøller hver dag.

Husk, at nøglen til smukt krøllet hår er at forstå og elske de krøller, du har, og pleje dem med omtanke.

 

Kom godt i gang med en Mixly-startpakke

Hos Mixly vil vi gerne gøre det let at passe godt på dine krøllede eller bølgede lokker. Derfor har vi sammensat en række startpakker, der hver især hjælper dig godt i gang med at bruge Mixlys produkter.

Alle startpakker indeholder produkter i både en LOW og en RICH-version, der giver dig mulighed for selv at justere plejen til netop det, som dit hår har brug for på daglig basis.

Læs mere om, hvilken startpakke, du skal vælge her

Læs også

« Se alle blogposts